Цветан Цветанов изрази лично мнение защо Румен Радев е връчил третия

...
Цветан Цветанов изрази лично мнение защо Румен Радев е връчил третия
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Никой не мисли как да се помогне на хората, гледат се само партийни интереси

Цветан Цветанов изрази персонално мнение за какво Румен Радев е връчил третия мандат на Българска социалистическа партия.

Предоставяйки третия мандат на Българска социалистическа партия президентът Радев реализира две цели – направи поклон към левия гласоподавател и второ, слага в сложна обстановка Корнелия Нинова. Защото на всички е ясно, че мъчно ще се сформира държавно управление в този парламент, а това ще е четвърти несполучлив опит за левицата. Това сподели ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването „ Демокрацията “ с Марио Гаврилов по TV1.

По думите му с връчването на този мандат Румен Радев успява и да избегне опълчването по външнополитическите тематики с групировката, на която е упълномощил да предложи конструкция и състав на Министерски съвет. „ Защото и Българска социалистическа партия, и Радев имат сходни позиции по Украйна и Русия “, добави той.

Според Цветанов, в случай че мандатът беше връчен на „ Демократична България “, щеше да има явен политически отзив за едно дясно позициониране на всички, които биха могли да поддържат подобен мандат, написа Novini.bg.

През последните две години следим последователност от избори с резултат, който не взема решение проблемите, а води до по-ниска изборна интензивност и по-нисък престиж на институциите, съгласно Цветанов. „ Няма явен излаз от комплицираната обстановка, която имаме през днешния ден “, сподели той.

Цветанов напомни, че след последния избор политиците не можаха да отчетат, че има законодателна рамка, към която би трябвало да се обединят.

„ Оттам нататък всичко е популизъм. Ние сме в един обаян популистки кръг “, безапелационен е ръководителят на Републиканци за България, съгласно който сега всяка една тематика, която има някакви периоди, се отсрочва за последния миг – с цел да може да не се занимават сегашните политици с горещи въпроси, в напъните си да имат повече гласоподаватели.

Цветанов даде образец с нуждата, до 2025 година всички консуматори на електрическа енергия, да бъдат на свободния пазар – процедура, която е трябвало да стартира при започване на тази година. „ Оказа се, че Народното събрание взе решение - отлагаме го до 2025, а тогава това става наложително за всички! “.

Той разяснява още, че политическата рецесия продължава и развързването на този възел ще е посредством локалните избори, тъй като там могат да се получат съществени обрати в публичните и политически настройки. Цветанов направи прогноза, че в случай че те бъдат изгубени от ГЕРБ в София, Пловдив и Варна, това още веднъж ще докара до предварителни избори.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР